Bij Servanda Sociaal Werk kunt u terecht met vragen over alles in het dagelijks leven en meedoen in de samenleving. Wij zijn er bijvoorbeeld voor mensen die ondersteuning vragen als mantelzorger of hulp willen bij het veilig opvoeden, met financiële zaken of bij het opzetten van activiteit. En wij zijn altijd op zoek naar mensen die willen bijdragen aan een gezonde en veilige samenleving.

Hieronder vindt u een overzicht van alle diensten, met daarbij een korte omschrijving en tevens een link naar de pagina van de betreffende dienst waar u een uitgebreidere uitleg kunt vinden. 

Sociaal Raadslieden: Heeft u advies of ondersteuning nodig m.b.t. wetten en regelgeving? WIlt u ondersteuning bij uw Toeslagen of Belastingen. Onze Sociaal Raadslieden helpen u graag verder.

Thuisadministratie: Heeft u moeite om uw administratie/financien op orde te houden of te krijgen en lukt het niet om zelf een oplossing te vinden? Heeft u achterstanden en/of schulden? Neem dan contact op met onze Coordinator Thuisadministratie.

ANWB AutoMaatje: Heeft u zelf geen beschikking over een auto, ander vervoersmiddel of vervoersregeling? Met ANWB AutoMaatje komt u weer onder de mensen. Of als u wel over een auto beschikt en anderen wil vervoeren, sluit u dan aan bij de Automaatje  chauffeurs.

Mantelzorgondersteuning: Zorgt u langere tijd voor iemand in uw omgeving? Dan bent u mantelzorger! Bent u mantelzorger of kent u iemand die mantelzorger is en een steuntje in de rug kan gebruiken? Neem dan contact op met onze Mantelzorgondersteuner.

Jeugd- en jongerenwerk: Onze jeugd en jongerenwerkers zijn voor kinderen en jongeren tussen 6 en 23 jaar vraagbaak en sporen aan tot het ontdekken en ontplooien van talenten. Als ouders en bewoners kunt u bij onze jeugd en jongerenwerkers terecht met vragen over gezond en veilig opvoeden. 

Sport/Bewegen: Wilt u graag (opnieuw) gaan bewegen, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Onze sportcoach geeft u graag advies en brengt u in beweging naar de best passende optie. We moedigen beweeginitiatieven aan en ondersteunen daar waar nodig. 

Cultuur: We werken samen met lokale culturele partijen aan een ontmoetingsplek waar culturele initiatieven elkaar ontmoeten en zich verbinden en waar iedereen aan mee kan doen.

Welzijn op Recept: Voor dit programma wordt samengewerkt met huisartspraktijken. Uw zorgverlener kan u verwijzen met een welzijnsrecept als het leven u tegen zit, bijvoorbeeld na een echtscheiding of verlies van werk en u er in het dagelijks leven last van heeft (slecht slapen, geen dagritme, lusteloos). Samen onderzoeken we waar u weer energie van krijgt en gaan dat samen met u in de praktijk brengen.

Buurtwerk: Heeft u een idee om uw wijk/buurt prettiger te makenen wilt u daar eens over van gedachten wisselen? Of heeft u een plan voor het starten van een eigen (buurt)initiatief? Onze buurtwerkers denken graag met u mee en adviseren/ondersteunen bij de uitvoering.

Vrijwilligerspunt: Wilt u zelf vrijwilligerswerk gaan doen? Eenmalig of wellicht structureel? Bekijk de vacaturebank of kom langs voor een advies voor passend vrijwilligerswerk. Voor vrijwilligers en actieve bewoners organiseren we bij de vrijwilligersacademie (met partners) leuke en zinvolle trainingen die bijdragen aan het thema "omzien naar elkaar". 

Activiteitenoverzicht: Bent u benieuwd welke activiteiten er bij Servanda georganiseerd worden? Neem gerust eens een kijkje in ons activiteitenoverzicht. 

Heeft u een vraag?

Wij zijn op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0184 - 612771. De telefoon wordt doorgeschakeld naar een van onze medewerkers.
Of stuur een e-mail.

We hopen u snel in De Ducdalf te mogen begroeten.


De huidige openingstijden van de buurtkamers van Servanda zijn als volgt:

Maandag, woensdag en donderdag van 10.00-11.30 in de Ducdalf.

Donderdagmiddag van 12.30-15.00 in 't Hart.

Heeft u vragen m.b.t. de Buurtkamer?

Bel 0184 - 612771
Of stuur een mail

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten