Mantelzorgsalon

De mantelzorgsalon is op vrijdagmiddag 16 december open van 15 tot 17 uur. U bent als (ex) mantelzorger welkom in de Ducdalf, Scheldestraat 1 in Hardinxveld voor een bakkie, een gezellig praatje of een ondersteuningsvraag. Ook partners zijn van harte welkom.

De komende weken is de mantelzorgsalon dicht tot 13 januari 2023. We zullen vrijdagmiddag 13 januari, van 15 tot 17 uur, het nieuwe jaar inluiden met een “Nieuwjaarsborrel”.

Afbeelding 1 persbericht 7 december 2022

YouTubekanaal

Op het YouTubekanaal van Servanda kunt u vanaf 28 december kijken naar de presentatie “Het leven na mantelzorg”. Wat als mantelzorg wegvalt in uw leven, of minder intensief wordt. Hoe gaat u weer invulling geven aan uw eigen leven. Voor veel (ex) mantelzorgers is het moeilijk om hun eigen leven weer op te pakken na een periode van intensief zorgen voor een ander.

Afbeelding 2 persbericht 7 december 2022

En heeft u de presentatie over “Kerst toen en nu” al gezien? Deze staat op het YouTube kanaal met de geschiedenis van het kerst vieren, maar ook met leuke creatieve dingen om zelf te maken zoals hapjes, versieringen en een kerstkrans.

Op het YouTube kanaal staan vele informatieve presentaties, wandelingen, rondreizen en beweegsessies voor u klaar, zodat er voor een ieder wat te zien, te luisteren en te bewegen is.

U kunt ons vinden via www.servanda.nl, rode icoontje linksboven aanklikken daarna selecteren op video’s en live.

We willen u alvast prettige kerstdagen wensen en een goed begin van het nieuwe jaar.

Afbeelding 3 persbericht 7 december 2022

 

Mantelzorgsalon

De Mantelzorgsalon is iedere vrijdagmiddag open van 15 tot 17 uur in de Ducdalf, Scheldestraat 1 in Hardinxveld. Hier komen (ex) mantelzorgers samen voor een bakkie en een praatje. Ook partners zijn van harte welkom!

 Het doel van deze bijeenkomsten is ontmoeten, delen en verbinden. Ook voor ondersteuningsvragen kunt u hier terecht.

Op 2 december zal er een presentatie gegeven worden “Wegwijs in voorzieningen in de zorg”. Ziet U soms door de bomen het bos niet meer en weet u niet waar u voor wat terecht kunt?

We hopen door middel van deze presentatie wat meer duidelijkheid te geven.

YouTubekanaal Servanda

Vanaf 30 november zal de Presentatie; “Diabetes type 2”,  in de volksmond “Suikerziekte” te zien zijn. Welke mensen lopen een verhoogd risico? Hoe kan je het mogelijk voorkomen? De diagnose Diabetes type 2 heeft namelijk toch een forse impact op je dagelijks leven.

Afbeelding6 persbericht 23 november 2022

U kunt ons vinden via www.servanda.nl, rode icoontje linksboven aanklikken en selecteren op video’s. U kunt op dit kanaal vele informatieve presentaties, wandelingen en beweegsessies vinden door te selecteren op live en video’s.  Zo is er voor een ieder wat te bekijken, te beluisteren en te bewegen.

Kijk ook eens naar de creatieve digitale workshops; “Hoe maak ik een kerststuk”,” Kerst toen en nu” met leuke activiteiten om zelf te maken.

 

 

Mantelzorgpunt Hardinxveld-Giessendam organiseerde de Week van de Mantelzorg van 7 tot 11 november, wat een groot succes is geweest. Alle activiteiten zaten binnen no time vol; mantelzorgers die een workshop bloemschikken door Mostert Bloemen volgden en verrast werden door hun eigen creativiteit, een heerlijke lunch kregen geserveerd bij Kathy’s, genoten van een High Tea in de Lange Wei, een wandeling maakten door het Alblasserbos, een feestelijke ochtend hadden op het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam en als laatste: het erwtensoepbuffet in Pedaja, georganiseerd voor de “eigen mantelzorgers”.

We willen iedereen bedanken die deze week mogelijk heeft gemaakt.

Afbeelding1 persbericht 10 november 2022

Geef je op voor het Midwinter- mantelzorgbuffet Kampanje op 15 december 2022


Heeft u als geregistreerde mantelzorger zich al opgegeven voor de gezellige avond in de Kampanje? Doe dat dan alsnog! Het belooft een leuke en gezellige avond te worden met medewerking van “De Amorosas”. Inloop vanaf 17.30 uur. Maximaal 150 Personen. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot 28 november.

Afbeelding2 persbericht 10 november 2022

Mantelzorgsalon

De mantelzorgsalon is vrijdagmiddag 18 november open van 15 tot 17 uur in de Ducdalf, Scheldestraat 1, Hardinxveld-Giessendam.

Hier komen (ex) mantelzorgers en hun partners bijeen voor een bakkie of een praatje. Het doel van deze bijeenkomsten is ontmoeten, delen en verbinden. Ook kunt u hier terecht voor een ondersteuningsvraag.


18 november zal er een presentatie gegeven worden over “Hoe vergroot ik mijn veerkracht” door Brenda Otten.

Afbeelding3 persbericht 10 november 2022

25 november maken we een uitstapje naar Curaçao, er zal een presentatie te zien zijn en er zijn Antilliaanse hapjes.

Cursus Balans in Zorg (voorheen Zorg de Baas)

Deze cursus is specifiek voor mantelzorgers. Je bent mantelzorger als je vanuit een persoonlijke band voor iemand zorgt die een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, (chronische) ziekte en/of psychische klachten heeft.

Wat leer je?

  • Inzicht krijgen in je rol als mantelzorger
  • Beter inschatten wat je wel en niet kunt
  • Duidelijk zijn
  • Gedachten en gevoelens uitspreken
  • Steun of hulp vragen
  • Minder piekeren en minder last hebben van schuldgevoelens
  • Invloed uitoefenen op je situatie

  • Een balans vinden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf

De cursus in 2023 vindt plaats in Hardinxveld-Giessendam op de maandagavonden van 19.15 tot 21.15 uur. (16 jan ,30 jan, 13 febr, 6 mrt, 20 mrt, 3 apr en een bijeenkomst op 1 mei 2023)

Inloop: 19.00 uur. Locatie: de Ducdalf, Scheldestraat 1, Hardinxveld-Giessendam.

Aanmelden: via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 078 – 206 32 02.

Afbeelding4 persbericht 10 november 2022

YouTube kanaal van Servanda

Op het YouTubekanaal zijn vele informatieve presentaties, wandelingen en beweegsessies te vinden. Heeft u de presentatie “Wie zorgt er (later) voor mij?” al eens bekeken? En nee, dat heeft niets met leeftijd te maken, ook als je jong bent, kun je getroffen worden door een ongevalletje of ziekte en op wie kan jij dan terugvallen?

U kunt ons vinden via www.servanda.nl, rode icoontje linksboven aanklikken en selecteren op video’s of live.

Er is voor een ieder iets te zien , te luisteren of te bewegen.

Afbeelding5 persbericht 10 november 2022

 

Pagina 1 van 23

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten