Mantelzorgpunt Hardinxveld-Giessendam wil u alvast op de hoogte brengen van Wereld Alzheimerdag op 21 september 2022. Op deze dag wordt er wereldwijd stil gestaan bij de ziekte van Alzheimer die jaarlijks vele mensen en hun omgeving treft.

Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en vraagt de werkgroep Dementievriendelijke Hardinxveld-Giessendam, extra aandacht voor dementie. Het thema van deze dag is dit jaar: Samen op pad.

Afbeelding1 persbericht 31 augustus 2022

Afbeelding2 persbericht 31 augustus 2022

Doe mee met de Wandeltocht door Hardinxveld-Giessendam

Ontdek wandelend de historische punten van Hardinxveld-Giessendam (+/- 1 uur). Komt u ook? Dit is een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS.

Op woensdag 21 september, vanaf 10:00 uur is iedereen welkom bij Pedaja. Startpunt Zorgcentrum Pedaja, Claversweer 1, 3371 Hardinxveld-Giessendam 10:30 start de eerste groep.

Daarna start elk half uur een nieuwe groep t/m 12:00 uur Aanmelden graag via de mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag aangeven welk tijdstip u wilt meewandelen en uw voorkeur voor wandelen met een gids of zelf op pad met de wandelroute. Deelnemen inclusief dorstlesser en versnapering is gratis!

Komt u ook naar...

  • Het Geheugenkabinet: ‘Beelden van vroeger: haal herinneringen op met elkaar’ maandag 19 september in de bibliotheek? Van 15:00-16:00 uur, Pietersweer 34.
  • Het Geheugenkabinet: ‘workshop Levensboek maken’ donderdag 22 september in de bibliotheek. Van 10:00-12:00 uur, Pietersweer 34. Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • De Mantelzorgsalon ‘Bewegen op muziek’ vrijdag 23 september in de Ducdalf? Van 15:00-17:00 uur, Ducdalf, Scheldestraat 1. Deelname aan activiteiten is gratis. Aanmelden niet nodig

De Mantelzorgsalon
Iedere vrijdagmiddag van 15 tot 17 uur in de Ducdalf, Scheldestraat 1. Voor (ex) mantelzorgers en hun partners. Doel van deze bijeenkomsten is ontmoeten, delen en verbinden. U kunt hier ook terecht voor een ondersteuningsvraag.

9 September zal er een presentatie gegeven worden; “Werken met je netwerk” door Brenda Otten, mantelzorgconsulente bij Servanda.

Afbeelding3 persbericht 31 augustus 2022

16 september zal er een digitale wandeling te zien zijn “Wandelen in het Land van Bartje”.

YouTube kanaal Servanda


Vanaf 7 september zal de presentatie te zien zijn : “De Mantelzorgconsulent”, wat zijn de werkzaamheden van een mantelzorgconsulent en wanneer kunt u als mantelzorger een beroep op haar doen. Velen zijn nog niet goed op de hoogte en schakelen de hulp van een mantelzorgconsulent niet of te laat in. Middels deze presentatie hopen we u meer duidelijkheid te verschaffen over de werkzaamheden en inzetbaarheid van de mantelzorgconsulent.

Afbeelding4 persbericht 31 augustus 2022

Vanaf 14 september kunt u kijken naar een digitale “Rondreis door Zuid-Engeland” met de prachtige natuur en cultuur die van de oost naar de westkust te bewonderen is.

U kunt ons vinden via www.servanda.nl, linksboven rode icoontje aanklikken en selecteren op video’s. Hier kunt u nog meer informatieve presentaties, wandelingen en beweegsessies vinden, zodat er voor iedereen wat te zien, te  luisteren en te bewegen is.

flyer programma mantelzorgsalon najaar 2022 page 001

Medewerker mantelzorgondersteuning  

Brenda

Brenda Otten

Telefoon: 06-82324895 

Wilt u contact opnemen met onze medewerker mantelzorgondersteuning? Vul dan het contactformulier in.

Neem tevens eens een kijkje in onze activiteitenkalender voor het meest recente overzicht van de activiteiten die wij aanbieden.

Heeft u een vraag?

Wij zijn op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0184 - 612771. De telefoon wordt doorgeschakeld naar een van onze medewerkers.
Of stuur een e-mail.

We hopen u snel in De Ducdalf te mogen begroeten.


De huidige openingstijden van de buurtkamers van Servanda zijn als volgt:

Maandag, woensdag en donderdag van 10.00-11.30 in de Ducdalf.

Donderdagmiddag van 12.30-15.00 in 't Hart.

Heeft u vragen m.b.t. de Buurtkamer?

Bel 0184 - 612771
Of stuur een mail

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten