Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor te veel thuisblijven? Met ANWB AutoMaatje komt u weer onder de mensen.

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Uw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. U schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke uitjes als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen.

Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer per rit aan de vrijwilliger.

Zo werkt ANWB AutoMaatje op hoofdlijnen 

  • Heeft u vervoer nodig? Neem dan twee werkdagen van tevoren contact op met Sascha Zonneveld, coördinator ANWB AutoMaatje Hardinxveld-Giessendam.
  • Hierna zoekt de coördinator een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs die u, op het door u gewenste moment, wil rijden. 
  • De coördinator belt u terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geeft de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding aan. Deze vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer – gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger – vermeerderd met de eventuele parkeerkosten. 
  • Op het afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Bij korte ritten zal hij vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan maakt hij een afspraak wanneer hij weer klaarstaat voor de terugreis. 
  • U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Meest gestelde vragen ANWB AutoMaatje

1. Waaraan moet ik voldoen om een rit te kunnen aanvragen?

  • U bent inwoner van Hardinxveld-Giessendam 
  • U heeft geen eigen vervoer
  • U bent niet in staat met het openbaar vervoer te reizen

2. Moet ik lid zijn van de ANWB om een rit aan te kunnen vragen?

Nee, u hoeft geen lid te zijn van de ANWB. Iedereen in Hardinxveld-Giessendam kan meedoen met AutoMaatje.

3. Hoe lang van tevoren moet ik een rit aanvragen?

U dient uw rit minimaal 3 werkdagen vantevoren bij ons aan te vragen. Dat kan telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Het telefoonnummer van Servanda is (0184) 612 771. Na 12.00 uur kunt u ons antwoordapparaat inspreken. Uw bericht wordt dan de eerstvolgende werkdag in behandeling genomen. U kunt ook een email sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze berichten worden iedere werkdag behandeld.

4. Wat kost het om een rit aan te vragen?
Een rit aanvragen is voor iedereen gratis. U betaalt alleen 35 cent per gereden kilometer rechtstreeks aan de chauffeur. Ook eventuele parkeerkosten komen voor uw rekening. 

5. Mag mijn (hulp)hond mee in de auto? 

Ja, dat is mogelijk. Bij de aanvraag van een rit wordt dit met de chauffeur besproken.

6. Mag mijn rollator of rolstoel mee in de auto?
Ja, alleen als uw rollator of rolstoel inklapbaar is, kan deze mee in de auto. De chauffeur helpt u hierbij. 

7. Kan ik pinnen bij de chauffeur?
Nee, alleen contant betalen is mogelijk. U rekent direct na de rit af met de chauffeur. Het is voor zowel chauffeur als deelnemer handig om kleingeld bij zich te hebben. 

8. Wacht de chauffeur altijd tot ik klaar ben?
Als u een rit aanvraagt, wordt er gevraagd hoelang u verwacht dat uw afspraak zal duren. Als er een redelijke tijd tussen zit, zal de chauffeur meestal op u wachten. U kunt dit zelf met de chauffeur bespreken. Houdt u er rekening mee dat als de chauffeur tussentijds naar huis gaat, u deze kilometers ook dient te betalen. 

9. Mag ik als chauffeur een rit weigeren?
Ja, u mag altijd aangeven dat u niet kunt of wilt rijden. 

10. Moet ik als chauffeur mee de wachtkamer in?
Nee, dat moet niet. Tenzij dit nadrukkelijk vooraf met u is besproken. 

11. Waaraan moet ik voldoen om vrijwilliger te worden?
Als u interesse hebt om als vrijwilliger bij ANWB AutoMaatje te gaan rijden, dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een inzittendenverzekering. Tevens vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze kunt u kosteloos via Servanda aanvragen.

Medewerker ANWB AutoMaatje  

Profielfoto

Sascha Zonneveld  

Telefoon: 0184 - 612771

Wilt u contact opnemen met onze coördinator ANWB AutoMaatje? Vul dan het contactformulier in.

Neem tevens eens een kijkje in onze activiteitenkalender voor het meest recente overzicht van de activiteiten die wij aanbieden. 

Heeft u een vraag?

Wij zijn op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0184 - 612771. De telefoon wordt doorgeschakeld naar een van onze medewerkers.
Of stuur een e-mail.

We hopen u snel in De Ducdalf te mogen begroeten.


De huidige openingstijden van de buurtkamers van Servanda zijn als volgt:

Maandag, woensdag en donderdag van 10.00-11.30 in de Ducdalf.

Donderdagmiddag van 12.30-15.00 in 't Hart.

Heeft u vragen m.b.t. de Buurtkamer?

Bel 0184 - 612771
Of stuur een mail

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten