De sportcoaches van Servanda Sociaal Werk helpen u graag op weg naar een gezondere en actievere leefstijl. Dit doen zij op veel verschillende manieren. Tijdens het organiseren en/of ondersteunen van beweeginitiatieven ligt de focus op de breedtesport. Dit wil zeggen dat iedereen, ongeacht zijn of haar niveau mee moet kunnen doen. 

Bij Servanda Sociaal Werk zijn twee sportcoaches in dienst. Een sportcoach focust zich op de doelgroepen kinderen en jongeren terwijl de andere sportcoach zich inzet voor de doelgroepen volwassenen en senioren. Hieronder vindt u per sportcoach een overzicht van hun belangrijkste werkzaamheden, evenals hun contactinformatie. Heeft u vragen op het gebied van sport en bewegen? De sportcoaches geven u graag antwoord.

Sportcoach kinderen & jongeren 

De sportcoach die zich richt op kinderen en jongeren in de gemeente Hardinxveld-Giessendam is Angelmo Vyent. Een doel waar hij aan werkt is het verhogen van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs. Zijn werkzaamheden bestaan onder meer uit het verbinden van verenigingen aan scholen waarbij de vereniging de gymles gebruikt om kinderen kennis te laten maken met de desbetreffende sport. Daarnaast is hij inzetbaar om de groepsleerkrachten van de basisscholen te coachen tijdens de gymlessen. 

Een ander doel waar Angelmo aan werkt is zorgen voor meer sport –en beweegaanbod. Hierbij is naschoolse sport een belangrijke activiteit. Vanaf januari 2020 gaat hij op verschillende scholen en gymzalen sport na school organiseren en geven. De samenwerking met verenigingen kan ook hierin benut worden. Het creëren van meer aanbod uit zich ook in grotere (eenmalige) evenementen. 

Mocht het zo zijn dat uw kind wel graag wil sporten/bewegen maar weet u niet precies wat het aanbod in Hardinxveld is of is de stap te groot om naar de vereniging te gaan? Neem contact op met Angelmo en hij gaat graag samen met u en uw kind kijken naar de mogelijkheden en gaat waar gewenst mee naar de training/activiteit.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Angelmo via 06 – 15355177. U kunt hem zowel bellen als een WhatsApp bericht sturen. 

Sportcoach volwassenen & senioren 

De sportcoach volwassenen en senioren in de gemeente Hardinxveld – Giessendam is Maarten Hendrickx. Hij stimuleert sport en bewegen voor iedere inwoner tussen de 18 en 100 jaar. Onder andere door inwoners individueel te begeleiden richting sportverenigingen en nieuwe beweeginitiatieven op te zetten. Bent u van plan om (opnieuw) te beginnen met bewegen maar weet u niet hoe? Neem dan contact op met Maarten. Samen met u wordt gekeken welke beweegactiviteit het beste aansluit bij uw wensen en mogelijkheden. 

Tevens is er speciale aandacht voor de statushouders die pas in de gemeente zijn komen wonen. Ook voor hen worden beweeginitiatieven ontwikkelt om hen zo snel mogelijk een inwoner van Hardinxveld – Giessendam te laten voelen.

Daarnaast is de sportcoach volwassenen en senioren de initiatiefnemer achter het programma Welzijn op Recept dat sinds april 2019 georganiseerd wordt in de gemeente. Voelt u zich niet lekker in uw vel, wilt u weer beginnen met bewegen na een blessure of wilt u uw kennissenkring uitbreiden? Wellicht is Welzijn op Recept dan hét geschikte programma voor u! Meer informatie over Welzijn op Recept kunt u elders op de website vinden

Tot slot heeft de sportcoach volwassenen en senioren nauwe banden met de plaatselijke verzorgingstehuizen. In overleg worden soms beweeglessen overgenomen en/of nieuwe beweeginitiatieven opgestart. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Maarten via 06 – 82313592. U kunt hem zowel bellen als een WhatsApp bericht sturen. 

Medewerkers Sport & Bewegen

 Maarten

 Angelmo bijgesneden

Maarten Hendrickx          Angelmo Vyent

Telefoon: 06-82313592    Telefoon: 06-15355177 

Wilt u contact opnemen met onze sportcoaches? Vul dan het contactformulier in.

Neem tevens eens een kijkje in onze activiteitenkalender voor het meest recente overzicht van de activiteiten die wij aanbieden.

Heeft u een vraag?

Wij zijn op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0184 - 612771. De telefoon wordt doorgeschakeld naar een van onze medewerkers.
Of stuur een e-mail.

We hopen u snel in De Ducdalf te mogen begroeten.


De huidige openingstijden van de buurtkamers van Servanda zijn als volgt:

Maandag, woensdag en donderdag van 10.00-11.30 in de Ducdalf.

Donderdagmiddag van 12.30-15.00 in 't Hart.

Heeft u vragen m.b.t. de Buurtkamer?

Bel 0184 - 612771
Of stuur een mail

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten