De sportcoach van Servanda Sociaal Werk helpt u graag op weg naar een gezondere en actievere leefstijl. Dit doet hij op veel verschillende manieren. Tijdens het organiseren en/of ondersteunen van beweeginitiatieven ligt de focus op de breedtesport. Dit wil zeggen dat iedereen, ongeacht zijn of haar niveau mee moet kunnen doen. 

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden, evenals contactinformatie. Heeft u vragen op het gebied van sport en bewegen? De sportcoach geeft u graag antwoord.

Sportcoach kinderen & jongeren 

Een doel waar aan gewerkt wordt bij de doelgroepen kinderen & jongeren is het verhogen van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het verbinden van verenigingen aan scholen waarbij de vereniging de gymles gebruikt om kinderen kennis te laten maken met de desbetreffende sport. Daarnaast is de sportcoach inzetbaar om de groepsleerkrachten van de basisscholen te coachen tijdens de gymlessen. 

Een ander doel waar aan gewerkt wordt, is zorgen voor meer sport –en beweegaanbod. Hierbij is naschoolse sport een belangrijke activiteit. De samenwerking met verenigingen kan ook hierin benut worden. Het creëren van meer aanbod uit zich ook in grotere (eenmalige) evenementen. 

Mocht het zo zijn dat uw kind wel graag wil sporten/bewegen maar weet u niet precies wat het aanbod in Hardinxveld is of is de stap te groot om naar de vereniging te gaan? Neem contact op met de sportcoach en hij gaat graag samen met u en uw kind kijken naar de mogelijkheden en gaat waar gewenst mee naar de training/activiteit.

Sportcoach volwassenen & senioren 

Bij de doelgroepen volwassenen & senioren wordt sport en bewegen voor iedere inwoner tussen de 18 en 100 jaar gestimuleerd.  Onder andere door inwoners individueel te begeleiden richting sportverenigingen en nieuwe beweeginitiatieven op te zetten. Bent u van plan om (opnieuw) te beginnen met bewegen maar weet u niet hoe? Neem dan contact op met de sportcoach. Samen met u wordt gekeken welke beweegactiviteit het beste aansluit bij uw wensen en mogelijkheden. 

Tevens is er speciale aandacht voor de statushouders die pas in de gemeente zijn komen wonen. Ook voor hen worden beweeginitiatieven ontwikkelt om hen zo snel mogelijk een inwoner van Hardinxveld – Giessendam te laten voelen.

Daarnaast is de sportcoach de initiatiefnemer achter het programma Welzijn op Recept dat sinds april 2019 georganiseerd wordt in de gemeente. Voelt u zich niet lekker in uw vel, wilt u weer beginnen met bewegen na een blessure of wilt u uw kennissenkring uitbreiden? Wellicht is Welzijn op Recept dan hét geschikte programma voor u! Meer informatie over Welzijn op Recept kunt u elders op de website vinden

Tot slot heeft de sportcoach nauwe banden met de plaatselijke verzorgingstehuizen. In overleg worden soms beweeglessen overgenomen en/of nieuwe beweeginitiatieven opgestart. 

Medewerker Sport & Bewegen

 Maarten

Maarten Hendrickx          

Telefoon: 06-82313592    

Wilt u contact opnemen met onze sportcoach? Vul dan het contactformulier in.

Neem tevens eens een kijkje in onze activiteitenkalender voor het meest recente overzicht van de activiteiten die wij aanbieden.

Heeft u een vraag?

Wij zijn op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0184 - 612771. De telefoon wordt doorgeschakeld naar een van onze medewerkers.
Of stuur een e-mail.

We hopen u snel in De Ducdalf te mogen begroeten.


De huidige openingstijden van de buurtkamers van Servanda zijn als volgt:

Maandag, woensdag en donderdag van 10.00-11.30 in de Ducdalf.

Donderdagmiddag van 12.30-15.00 in 't Hart.

Heeft u vragen m.b.t. de Buurtkamer?

Bel 0184 - 612771
Of stuur een mail

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten