Mantelzorgpunt Hardinxveld-Giessendam zal op 19 en 26 mei nieuwe presentaties verzorgen op het YouTube kanaal van Servanda. U kunt op elk moment van de dag, dat u uitkomt kijken naar een presentatie over” Vallen voorkomen” en “Nog meer gerechten uit grootmoederstijd”. Deze presentaties zijn geschikt voor alle inwoners van Hardinxveld. Misschien maakt u zich wel eens zorgen over uw stabiliteit en bent U bang om te vallen. Wanneer moet je je zorgen maken én wat kan u er zelf aan doen. De presentatie “Vallen voorkomen” geeft U informatie en advies over wat U zelf kunt doen om het valrisico zo klein mogelijk te maken in en om het huis, welke aanpassingen zou u eventueel in huis kunnen aanschaffen zodat uw veiligheid wordt vergroot, tevens zal de sportcoach van Servanda, Maarten Hendrickx , oefeningen voor doen die uw stabiliteit kunnen verhogen . De presentatie “Nog meer gerechten uit grootmoederstijd” brengt u terug naar vroegere tijden. Misschien eet u de gerechten nog zoals ” blote billetjes in het gras” of ” bisschop” en anders is het misschien leuk om deze nog eens klaar te maken, desnoods met de kinderen of kleinkinderen.

De komende periode zal om de andere week een workshop of presentatie op YouTube verschijnen, maar kijk ook eens naar de presentaties over “Beter slapen kun je leren” of “Kom in beweging”.  Ook zijn er presentaties te zien over “Als het geheugen hapert”, “Het helpende gesprek” of “Hoe kom ik rond”.

 Verder maken we een digitale wandeling over De Utrechtse heuvelrug en laten we u de Betuwe in bloei zien.  Ook staan er nog andere wandelingen open, zoals Vogels in de weide, wandelen langs de Linge en De Reeuwijkse plassen zodat er in deze periode voldoende is te zien.

Op het YouTube kanaal van Servanda verschijnen twee keer per week ook nieuwe beweegsessies met de sportcoach Maarten Hendrickx, waarmee u thuis aan uw conditie kunt werken. Speciaal voor thuiswerkers en thuisblijvers, die misschien niet in de gelegenheid zijn om op een andere wijze te sporten of bewegen.

Ook zijn er speciale beweegsessies voor ouderen of mensen met een mobiliteitsbeperking.  U kunt ons vinden via www.servanda.nl, rode icoontje aanklikken in de linkerbovenhoek en dan selecteren op Video's.

Persbericht mantelzorgpunt 17 mei 2021 foto 1

Persbericht mantelzorgpunt 17 mei 2021 foto 2

Persbericht mantelzorgpunt 17 mei 2021 foto 3

Ongeveer een kwart van alle jongeren in Nederland is jonge mantelzorger. Dit zijn kinderen en jongeren tot en met 23 jaar die opgroeien met een gezinslid die chronisch ziek is, verslaafd is, gehandicapt is en/of een psychische aandoening heeft. Zij zorgen soms meer voor iemand dan leeftijdsgenootjes doen, zoals fysieke zorg of extra huishoudelijke taken. Dit kan voor een ouder, maar ook een broer of zus. Jonge mantelzorgers zijn vaak zelfstandiger en onafhankelijker dan leeftijdsgenoten zonder extra zorgtaken. Maar ze kunnen zich ook extra zorgen maken of te weinig aandacht voor zichzelf hebben. Het doel van de Week van de Jonge Mantelzorger is bewustwording, herkenning en erkenning van de impact van mantelzorger op het leven van kinderen en jongeren.

Presentje

Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger die in Hardinxveld-Giessendam woont? We willen de jonge mantelzorger waarderen met een presentje. Meld je voor 26 mei aan met jouw naam en adres bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. In de week van 7 juni zal er een verassing op de deurmat vallen.

Afbeelding 1 persbericht Week van de jonge mantelzorger

Afbeelding 2 persbericht Week van de jonge mantelzorger

Mantelzorgpunt Hardinxveld-Giessendam zal op 5 en 12 mei nieuwe presentaties verzorgen op het YouTube kanaal van Servanda. U kunt op elk moment van de dag, dat u uitkomt kijken naar een presentatie over” Beter slapen kun je leren” en” Kom in beweging”. Deze presentaties zijn geschikt voor alle inwoners van Hardinxveld. Misschien maakt u zich wel eens zorgen over uw slaapgedrag of slapeloosheid. Wanneer moet je je zorgen maken én wat kan u er zelf aan doen. De presentatie “Beter slapen kun je leren” geeft u informatie hierover en geeft U tevens ontspanningsoefeningen om zelf thuis te doen . De presentatie “Kom in beweging” geeft u tips en informatie waarom bewegen zo belangrijk is voor jong en oud, tevens kunt u oefeningen meedoen die door Maarten Hendrickx, sportcoach van Servanda worden voorgedaan.

In verband met Moederdag zal op 9 mei de presentatie te zien zijn “Ode aan alle moeders van toen en nu”.

De komende periode zal om de andere week een workshop of presentatie op YouTube verschijnen, maar kijk ook eens naar de presentaties over “Als het geheugen hapert” door Brenda Otten, “Vergroten van je veerkracht” door Susanne de Bie of “Verhaaltje voor het slapen door Brenda Otten. Ook zijn er presentaties te zien over “Gesprekstechnieken”, “Wegwijs in voorzieningen” of “Hoe kom ik rond? En wat dacht u van groenten, recepten en gerechten uit grootmoederstijd.

Verder laten we u kennis maken met de vele weidevogels want, in mei legt iedere vogel een ei en hoe goed kent u de diverse weidevogels? Verder maken we een digitale wandeling langs de Reeuwijkse plassen. Ook staan er nog andere wandelingen open, zoals Madeira, Lesbos, en het vestingstadje Nieuwpoort, zodat er in deze periode voldoende is te zien.

Op het YouTube kanaal van Servanda verschijnen twee keer per week ook nieuwe beweegsessies met de sportcoach Maarten Hendrickx, waarmee u thuis aan uw conditie kunt werken. Speciaal voor thuiswerkers en thuisblijvers, die misschien niet in de gelegenheid zijn om op een andere wijze te sporten of bewegen.

Ook zijn er speciale beweegsessies voor ouderen of mensen met een mobiliteitsbeperking. U kunt ons vinden via www.servanda.nl, rode icoontje aanklikken in de linkerbovenhoek en dan selecteren op Video's.

Foto persbericht mantelzorgpunt 3 mei 1

Foto persbericht mantelzorgpunt 3 mei 2

Foto persbericht mantelzorgpunt 3 mei 3

Mantelzorgpunt Hardinxveld-Giessendam zal op 21 en 28 april nieuwe presentaties verzorgen op het YouTube kanaal van Servanda. U kunt op elk moment van de dag, dat u uitkomt kijken naar een presentatie over “Als het geheugen hapert” én “Verhaaltje voor het slapen”. De presentaties zijn geschikt voor alle inwoners van Hardinxveld. Misschien maakt u zich wel eens zorgen over uw geheugen. Wanneer moet je je zorgen maken én wat hoort gewoon bij de ouderdom. De presentatie “Als het geheugen hapert” geeft u informatie hierover. De presentatie “Verhaaltje voor het slapen” geeft u tips en informatie over slaapproblemen bij kinderen. Er zijn diverse Mantelouders in Hardinxveld-Giessendam, die tobben met het goed leren slapen van kinderen. In deze presentatie geven wij informatie en tips wat je zelf allemaal thuis kan doen om je kind(eren) een goede nachtrust te geven.

De komende periode zal om de andere week een workshop of presentatie op YouTube verschijnen, maar kijk ook eens naar de presentaties over “Omgaan met rouw en Verlies” door Magda Slimmens, “Vergroten van je veerkracht” door Susanne de Bie of “In 7 stappen naar meer rust”.  Ook zijn er presentaties te zien over “Gesprekstechnieken”, “Wegwijs in voorzieningen” of “Hoe kom ik rond? Misschien wilt u leren hoe een ander verder kan helpen in “Het Helpende Gesprek”.

Verder maken we digitaal een rondreis over het prachtige vestingstadje Nieuwpoort en wandelen we met u langs prachtige plaatsjes aan de Linge, zoals Heukelum en Asperen.  Ook staan er nog andere wandelingen open, zoals Madeira, Lesbos, Cyprus of Curaçao, zodat er in deze periode voldoende is te zien.

Op het YouTube kanaal van Servanda verschijnen twee keer per week ook nieuwe beweegsessies met de sportcoach Maarten Hendrickx, waarmee u thuis aan uw conditie kunt werken. Speciaal voor thuiswerkers en thuisblijvers, die misschien niet in de gelegenheid zijn om op een andere wijze te sporten of bewegen.

Ook zijn er speciale beweegsessies voor ouderen of mensen met een mobiliteitsbeperking.  U kunt ons vinden via www.servanda.nl, rode icoontje aanklikken in de linkerbovenhoek en dan selecteren op Video's.

Persbericht mantelzorgpunt 21 april 2021 1Persbericht mantelzorgpunt 21 april 2021 2

Persbericht mantelzorgpunt 21 april 2021 3

 

 

Pagina 1 van 40

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten