Mantelzorgpunt Hardinxveld-Giessendam zal op woensdag 10 maart weer een presentatie verzorgen op het YouTube kanaal van Servanda. U kunt op elk moment van de dag, dat u uitkomt kijken naar een presentatie over Palliatieve zorg; oftewel zorg voor uw naaste in de laatste levensfase. Mantelzorgers hebben vaak te maken met een naaste, die niet meer beter wordt. Dan wordt comfort bieden het allerbelangrijkste. Maar hoe doet u dit? In deze presentatie geven we informatie om uw eigen kennis en vaardigheden te vergroten.

De komende periode zal om de andere week een workshop of presentatie op YouTube verschijnen, maar kijk ook eens naar de presentaties over “Omgaan met rouw en Verlies” door Magda Slimmens, “Vergroten van je veerkracht” door Susanne de Bie of “In 7 stappen naar meer rust”.  Ook zijn er presentaties te zien over “Gesprekstechnieken”, “Wegwijs in voorzieningen” of “Stress herkennen en aanpakken”.

Mantelzorgpunt Hardinxveld-Giessendam verzorgt ook digitale wandelingen op het YouTube kanaal voor alle inwoners, die af en toe wat ontspanning kunnen gebruiken. Op 3 maart maakten we een digitale wandeling over het Landgoed Amelisweerd en Rhijnauwe, waar duizenden sneeuwklokjes staan te bloeien. Ook staan er nog andere wandelingen open, zodat er in deze periode voldoende is te zien. De komende weken nemen wij u mee naar wandelingen in het buitenland, zoals wandelen op Fuerteventura, Cyprus, Curacao, Portugal, Madeira en Lesbos.

Op het YouTube kanaal van Servanda verschijnen wekelijks ook nieuwe beweegsessies met de sportcoach Maarten Hendrickx, waarmee u thuis aan uw conditie kunt werken. Speciaal voor thuiswerkers en thuisblijvers, die misschien niet in de gelegenheid zijn om op een andere wijze te sporten of bewegen. Ook zijn er speciale beweegsessies voor ouderen of mensen met een mobiliteitsbeperking.  U kunt ons vinden via www.servanda.nl, rode icoontje aanklikken in de linkerbovenhoek en dan selecteren op Video's.

Foto persbericht presentatie mantelzorgpunt 10 maart 2021

Afbeelding Automaatje

Ook in Hardinxveld-Giessendam hebben veel ouderen een uitnodiging van het RIVM ontvangen om zich te laten vaccineren tegen COVID 19. ANWB Automaatje biedt de mogelijkheid om minder mobiele personen naar de vaccinatielocatie te brengen. ANWB AutoMaatje heeft al een groot aantal vrijwillige chauffeurs, maar dat aantal is nog niet genoeg om al deze speciale ritten te kunnen uitvoeren.

Wil je ook graag je steentje bijdragen en hulp bieden aan de mensen in je omgeving, meld je dan nu aan als chauffeur. Dit kan door op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur contact op te nemen met Servanda op telefoonnummer (0184) 612 771 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naast een goed gevoel iets voor je medemens te kunnen betekenen in deze tijd dat het er op aan komt, ontvang je als vrijwilliger voor elke gereden kilometer een vergoeding van € 0,30.  
We hopen van harte dat je mee kan doen, alvast erg bedankt! Samen komen we er wel!

Afbeelding Automaatje

Heeft u een oproep gehad voor de vaccinatie voor Covid 19 van het RIVM, maar kunt u niet zelf naar de vaccinatielocatie komen?

ANWB AutoMaatje helpt!

Voor meer informatie of het aanvragen van een rit naar de vaccinatielocatie, kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur bellen naar Servanda (0184) 612 771 of een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samen komen we er wel!

Logo ANWBLogo Servanda Sociaasl Werk
 

Pagina 1 van 36

Heeft u een vraag?

De Ducdalf is, vanwege de Corona maatregelen, tot nader bericht gesloten.

Wij zijn op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0184 - 612771. De telefoon wordt doorgeschakeld naar een van onze medewerkers.
Of stuur een e-mail.

We hopen u snel weer in De Ducdalf te mogen begroeten.


De Buurtkamer is iedere maandag- woensdag en donderdagochtend geopend van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Aanmelden kan via onderstaand telefoonnummer.

Bel 0184 - 612771
Of stuur een mail

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten