Bij een nieuw gezicht hoort ook een voorstelronde.
Mijn naam is Rob van Rij, geboren en getogen in Papendrecht en daar ook al 29 jaren lang niet weg te krijgen. Verder houd ik veel van muziek, zowel om te luisteren als te maken.

Ik ben binnen Servanda actief om tijdelijk het jongerenwerk in Hardinxveld-Giessendam te ondersteunen. Nadat ik om en nabij 6 jaar lang actief als jongerenwerker in Hendrik-Ido-Ambacht ben geweest, hoop ik nu hier mijn steentje bij te kunnen dragen.

Persbericht Rob van Rij 6 oktober 2021 

 

Zorgt u langdurig en onbetaald voor iemand met een beperking, chronische aandoening/ ziekte of een psychiatrische aandoening? Is dit een partner, ouder of kind, een ander familielid, vriend of kennis? Dan bent u mantelzorger.

Persbericht 6 oktober 2021 1

Waardering voor Mantelzorgers 

In samenwerking met de gemeente Hardinxveld – Giessendam organiseren wij de mantelzorgwaardering in de week van de Mantelzorg van 8 tot en met 12 november 2021. 

Hiervoor kunt u in aanmerking komen als u voldoet aan de volgende criteria:

  • U zorgt voor minimaal 8 uur per week en
  • Voor tenminste 3 maanden per jaar en
  • Voor iemand die woonachtig is in de gemeente Hardinxveld – Giessendam. 

U dient zich hiertoe te registreren via de website van Servanda, scroll naar beneden tot “ aanmelden als mantelzorger” op de eerste pagina en vervolgens op onderstaande button “Registreren als mantelzorger” te klikken of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mantelzorgers die geregistreerd staan en waar de situatie Niet is veranderd, hoeven niets te doen, indien er wel veranderingen zijn, willen we u vragen deze zo snel mogelijk door te geven in ieder geval voor 18 oktober 2021, zodat we de gegevens kunnen controleren.

Themamaand YouTube kanaal Servanda in oktober

Deze maand zal er een presentatie te zien zijn op 6 oktober over “Parkinson en Parkinsonisme”. Wat betekent het voor u als patiënt maar ook wat betekent het voor uw omgeving zoals partner, mantelzorger, familie en vrienden. We hopen u handvatten te geven van hoe om te gaan met.

Persbericht 6 oktober 2021 2

Op 13 oktober kunt u kijken naar een presentatie over de “Pneumokokkenvaccinatie”. Voor wie is deze vaccinatie belangrijk en waarom.

Persbericht 6 oktober 2021 3

Ook kunt u kijken naar 2 rondreizen, dankzij foto’s die vakantiegangers met ons wilden delen; op 6 oktober een rondreis door Bretagne met de mooie natuur en cultuur en op 13 oktober een rondreis door Normandie met onder andere een bezoek aan het huis en de tuinen van Claude Monet, de stranden van D-day en nog veel meer mooie plekken.

Persbericht 6 oktober 2021 4Persbericht 6 oktober 2021 5

U kunt ons vinden op het YouTube kanaal van Servanda via www.servanda.nl, rode icoontje aanklikken linksboven en selecteren op video’s.

Hier staan nog meer wandelingen, beweegsessies en informatieve presentaties voor u klaar, zodat er voor een ieder wat te zien, te luisteren en te bewegen is.

Persbericht 6 oktober 2021 6

 

Persbericht 4 oktober 2021

Ook in Hardinxveld-Giessendam zitten veel mensen gedwongen achter de geraniums met een sociaal en mobiliteitsprobleem. Mede hierdoor komen velen van hen nauwelijks nog uit hun huis en raken zij in een isolement. ANWB AutoMaatje biedt mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Als vrijwilliger vervoert u met uw eigen auto tegen een kleine kilometervergoeding minder mobiele plaatsgenoten. Een dankbare taak, getuige de vele ritten die er sinds de start in november 2019 al zijn gereden.

Wilt u ook een AutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten? U kunt zelf aangeven wanneer u beschikbaar bent. Bel 0184-612771 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pagina 1 van 49

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten