Ook in de maand juni zal sportcoach Wesley te vinden zijn op verschillende plekken in Hardinxveld om sport- en spel activiteiten aan te bieden. Juni is opgedeeld in twee blokken, hierbij het eerste blok.

KOMEN JULLIE OOK WEER?! TOT DAN!!

Naschoolse_sport_juni_2020.png

De balkon beweeglessen zijn wederom uitgebreid naar een nieuwe locatie: vanaf woensdag 3 juni worden er op een aantal plekken rondom de Uranusflat ook beweeglessen aangeboden die u vanaf uw balkon kunt volgen. Hieronder vindt u de precieze locaties en lestijden:

  • 9.30 uur – 10.15 uur: binnenplein Uranusflat (uitzicht op het speeltuintje).
  • 10.30 uur – 11.15 uur: Uranusflat (kant Uranusstraat, richting de Giessen).
  • 11.30 uur – 12.15 uur: Uranusflat (kant Peulenplein). 

Wanneer: iedere woensdagochtend. 

Voor deze beweeglessen vragen we geen extra bijdrage. Wel vinden we het fijn als u van tevoren aangeeft deel te willen nemen aan deze beweeglessen. Dit kunt u doen door contact op te nemen met sportcoach Maarten Hendrickx, via mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of per telefoon: 06 – 82313592. Ook voor vragen over de beweeglessen kunt u bij hem terecht.

Hopelijk tot ziens bij een van de beweeglessen! 

Inmiddels beschikken we in Hardinxveld - Giessendam ruim een jaar over een heus Calisthenics park. In dit park vind je een groot toestel waarop je verschillende spierversterkende oefeningen kunt doen, en het mooie is: het is ook nog eens volledig gratis toegankelijk!

Je vind het Calisthenics park tegenover het Westpark, bij de Schapedrift.

Via onderstaande link kom je bij een filmpje waarin het gebruik van het Calisthenics park wordt gedemonstreert:

https://www.youtube.com/watch?v=7AJ6W3emKzM&feature=youtu.be

Wanneer mogen we je bij het Calisthenics park begroeten?

Het Comité van de Dag van de Ouderen Hardinxveld-Giessendam moet vanwege het Corona virus, en de daaruit voortvloeiende maatregelen, helaas het besluit moeten nemen dat de Doe- en Informatiebeurs 55+ in Sporthal De Wielewaal, Hardinxveld-Giessendam op 1 oktober 2020 helaas niet kan plaatsvinden.

Deze Beurs wordt vanaf 2015 in samenwerking met Servanda georganiseerd en heeft jaarlijks een grote belangstelling van gemiddeld 640 bezoekers met een aantrekkelijk programma en circa 45 standhouders, diverse workshops en de nodige activiteiten.

- Onze programmaopzet biedt geen mogelijkheden om in te spelen op de uitgangspunten die door de overheid bekend gemaakt zijn. Zo lukt het bijvoorbeeld niet om 1,5 meter afstand te houden. Het contact leggen met de standhouders en de senioren bezoekers is amper mogelijk.

- De belangrijkste doelstelling van de Doe- en Informatiebeurs is dat de senioren elkaar op grote schaal kunnen ontmoeten, nieuwe contacten worden vaak gelegd (uiteraard met als toegevoegde waarde de Doe- en Informatie activiteiten). Gezien de grootte van het evenement is dit helaas niet mogelijk. 

- In het pakket Coronamaatregelen is als belangrijk doel opgenomen het beschermen van ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid:

De doelgroep van onze Seniorenbeurs 55 + bestaat voor een groot deel uit de risicovolle bevolkingsgroep van 70+ ouderen. Als Comité Dag van de Ouderen hebben wij hier ook een grote verantwoordelijkheid voor.

Alles overwegend moeten wij helaas de Doe- en Informatiebeurs 55+ op 1 oktober 2020 annuleren. Deze beurs kan in 2020 niet verantwoord uitgevoerd worden.

Juist voor onze doelgroep en zeer speciaal ook voor ouderen in de kwetsbare categorie voor het Coronavirus (de 70+ ouderen) doet dit pijn voor ons als organisatie. Maar als alles goed gaat, vindt er weer een Doe- en Informatiebeurs in 2021 plaats.

Comité Dag van de Ouderen

Piet van der Priem, voorzitter

Arie van Noordenne, plv. voorzitter

Pagina 1 van 21

Heeft u een vraag?

Vanwege de Corona maatregelen is de buurtkamer helaas voorlopig gesloten. Wel kunt u Servanda van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur bereiken.

Bel 0184 - 612771
Of stuur een mail

Wij hopen u binnenkort weer in goede gezondheid te mogen begroeten.

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten