Als buurtwerker werken we aan de individuele ontwikkelingen van de bewoners, waardoor ze kunnen groeien en betekenisvolle situaties creëren voor andere inwoners. Daarnaast zijn we de schakel tussen de inwoner, hulpverlening, vereniging, organisatie en/of gemeente. Dat betekent onder andere dat we toegankelijk zijn voor verschillende doelgroepen en hen zo (op creatieve wijze) weten te verbinden. Zo ontstaan er initiatieven die langdurig bijdragen aan fijn samenwonen en leven. We zijn er dus voor iedereen, van jong tot oud.

Wij zijn het aanspreekpunt voor individuele of maatschappelijke problemen

Ervaart u overlast van buurtbewoners maar merkt u dat u het lastig vindt om dit aan te pakken? Voelt u zich eenzaam of heeft u last van sociale isolatie en weet u niet hoe je hieruit komt? Merkt u dat u het lastig vindt om bij te blijven met alle ontwikkelingen van vandaag de dag en zou u graag meer informatie willen winnen? Of loop je ergens mee en vind je het lastig om het er over te hebben, en weet je niet zo goed hoe je het kan aanpakken?

De buurtwerkers ondersteunen je graag met deze problemen. Samen kunnen we kijken hoe we deze problemen kunnen aanpakken. Dus neem contact met ons op en dan komen we er samen uit.

Wij zijn het aanspreekpunt voor (bewoners)initiatieven

Servanda stimuleert en ondersteunt graag bewonersinitiatieven. Dus heeft u een goed of leuk idee voor uw wijk of buurt? Dan kunt u contact opnemen met de buurtwerkers van Servanda. Samen kijken we naar uw initiatief om het tot een succes te maken. We ondersteunen je door samen mee te denken naar alle mogelijkheden van uw initiatief. De buurtwerkers maken gebruik van hun kennis, ervaring en netwerk om u zo goed mogelijk te ondersteunen of adviseren. Meer informatie over (bewoners)initiatieven, klik dan hier.

Wij zijn het aanspreekpunt voor vrijwilligerswerk

Heeft u interesse in vrijwilligerswerk? Structureel of wellicht maar eenmalig? We denken met u mee over alle mogelijkheden die Hardinxveld-Giessendam (of daarbuiten) te bieden heeft. Hiervoor nodigen we u graag uit in de buurtkamer om nader kennis te maken en alle wensen, talenten en mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Als u vrijwilligers zoekt, kunt u uw vacature op de digitale vacaturebank laten plaatsen. Wilt u dat we meedenken over hoe u het beste op zoek kunt gaan naar nieuwe vrijwilligers of via welke kanalen u de vacature nog meer kunt plaatsen, dan is dit ook mogelijk.

Loop een keer binnen in de Buurtkamer, Scheldestraat 1, Hardinxveld-Giessendam

Om alle inwoners van Hardinxveld-Giessendam de kans te geven elkaar te ontmoeten en ons op een laagdrempelige manier te benaderen hebben we bij Servanda de buurtkamer gerealiseerd. Deze ontmoetingsplek is er voor een bakje koffie, maar is veel meer dan dat. Elke ochtend is er een gastvrouw- of heer die inwoners ontvangt en met hen een praatje maakt. De buurtkamer is de plek waar alles samen komt. Hier vinden intakes plaats, worden mensen verbonden aan bestaande activiteiten of vrijwilligerswerk, ontstaan vriendschappen en kunnen samenwerkingspartners binnen lopen.

Benieuwd wie de buurtwerker in jouw wijk is?

Voor Beneden-Hardinxveld kunt u het beste met Sylvia de Ruijter – van Iperen in contact komen.

Telefoon: 06 82 31 35 48 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor Boven-Hardinxveld kunt u het beste met Yannick Hurkmans in contact komen.

Telefoon: 06 11 11 74 02 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Medewerkers Buurtwerk  

Sylvia

            SHE0393 

Sylvia de Ruijter – van Iperen    Yannick Hurkmans

Telefoon: 06-82313548              Telefoon: 06-11117402 

Wilt u contact opnemen met onze buurtwerkers? Vul dan het contactformulier in.

Neem tevens eens een kijkje in onze activiteitenkalender voor het meest recente overzicht van de activiteiten die wij aanbieden.

 

 

Heeft u een vraag?

Wij zijn op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0184 - 612771. De telefoon wordt doorgeschakeld naar een van onze medewerkers.
Of stuur een e-mail.

We hopen u snel in De Ducdalf te mogen begroeten.


De Buurtkamer is iedere maandag- woensdag en donderdagochtend geopend van 10.00 uur tot 11.30 uur en op vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 14.30 uur. 

Heeft u vragen m.b.t. de Buurtkamer?

Bel 0184 - 612771
Of stuur een mail

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten