Automaatje werving vrijwilligers

ANWB AutoMaatje, meer dan een vrijwillige chauffeur

Ook in Hardinxveld – Giessendam zijn er veel mensen aan huis gebonden doordat vervoer lastig is. Er is weinig echt geschikt vervoersaanbod voor minder mobiele ouderen of anderen met een beperking.  Mede hierdoor komen velen van hen nauwelijks nog uit hun huis en kunnen zij in een isolement raken. 

ANWB AutoMaatje biedt mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Als vrijwilliger vervoer je met je eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, naar de kaartclub of op familiebezoek. Onderweg heb je een praatje en waar nodig bied je de helpende hand, bijvoorbeeld bij het tillen van boodschappen.

De professionals van ANWB en Servanda Sociaal Werk bieden het AutoMaatje platform waarop dit duurzaam mogelijk is. De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Wil je ook ANWB AutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten?

Je ontvangt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je auto dient APK-gekeurd te zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking te hebben. Vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen.

Bel Servanda Sociaal Werk (0184 – 612771) of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden als vrijwilliger.

Kijk op https://www.servanda.nl/diensten/anwb-automaatje voor meer informatie.

Sinds 1 november 2019 is er een nieuwe vervoerservice in Hardinxveld-Giessendam: ANWB AutoMaatje. Vrijwillige chauffeurs rijden tegen een kleine onkostenvergoeding met hun eigen auto minder mobiele dorpsgenoten naar een afspraak of sociale activiteit. De leeftijd van zowel de vrijwilliger als de deelnemer speelt hierbij geen rol.

Omdat steeds meer inwoners gebruik maken van ANWB AutoMaatje zijn wij op zoek naar een Planner m/v. Vind je het leuk om met mensen in contact te zijn? ANWB AutoMaatje is op zoek naar een vrijwilliger die de aangevraagde ritten kan plannen. Je hebt voornamelijk telefonisch contact met zowel de deelnemers als de chauffeurs om hen aan elkaar te verbinden. Door middel van een eenvoudig computersysteem registreer je hun gegevens en plan je de ritten.

Ben je een paar uurtjes in de week (eventueel flexibel) beschikbaar en wil je meehelpen aan het welzijn van je dorpsgenoten? Neem dan contact op met Linda van de Wetering, coördinator ANWB AutoMaatje, 0184-612 771.

Persbericht 23 februari 2022

Minder mobiele inwoners van Hardinxveld-Giessendam kunnen sinds 2 jaar gebruik maken van de vervoersservice ANWB AutoMaatje. En dat het een succes is, bewijst het feit dat er inmiddels 500 ritten zijn gereden! “Een belangrijke mijlpaal”, aldus coördinator Linda van de Wetering. “Omdat we vrij snel na de start in november 2019 weer stil stonden vanwege de Coronapandemie, moesten we in juli 2020 echt weer hard aan het werk om opnieuw bekendheid te geven aan deze nieuwe vervoerservice binnen de gemeente. Gelukkig heeft dat heel goed uitgepakt en konden we rekenen op een groep trouwe deelnemers.”

Bij ANWB AutoMaatje rijden vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto deelnemers naar hun gewenste bestemming. Dat kan een ziekenhuisbezoek of andere medische afspraak zijn, maar ook sociale ritten worden regelmatig gereden. Denk daarbij aan een koffie drinken bij een vriendin of het bezoeken van een familielid die buiten de gemeente woont.

ANWB AutoMaatje is inmiddels niet meer weg te denken uit Hardinxveld-Giessendam. Een rit aanvragen kan minimaal 2 werkdagen vantevoren via Servanda op telefoonnummer (0184) 612 771 of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U betaalt € 0,30 per km.

Wilt u zich inzetten voor minder mobiele dorpsgenoten? Vrijwillige chauffeurs zijn van harte welkom zich aan te melden!

Foto 500 ritten voor Kompas en socials

Persbericht 4 oktober 2021

Ook in Hardinxveld-Giessendam zitten veel mensen gedwongen achter de geraniums met een sociaal en mobiliteitsprobleem. Mede hierdoor komen velen van hen nauwelijks nog uit hun huis en raken zij in een isolement. ANWB AutoMaatje biedt mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Als vrijwilliger vervoert u met uw eigen auto tegen een kleine kilometervergoeding minder mobiele plaatsgenoten. Een dankbare taak, getuige de vele ritten die er sinds de start in november 2019 al zijn gereden.

Wilt u ook een AutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten? U kunt zelf aangeven wanneer u beschikbaar bent. Bel 0184-612771 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pagina 1 van 4

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten