2

Wist je dat ANWB AutoMaatje in Hardinxveld-Giessendam al bijna 5 jaar actief is! Deze geweldige vervoersdienst draait op de vrijwillige inzet van onze chauffeurs en planners en maakt het leven van de inwoners van Hardinxveld minder eenzaam. Zij kunnen makkelijker op pad en zijn minder afhankelijk van anderen in hun omgeving.

Voor Boven-Hardinxveld zijn we nog op zoek naar vrijwillige chauffeurs. Omdat de deelnemer een onkostenvergoeding van €0,35 vanaf het huis van de chauffeur betaalt willen we ook de kosten voor deelnemers in Boven-Hardinxveld zo laag mogelijk houden. Ben je woonachtig in Boven-Hardinxveld en heb je nog wat tijd beschikbaar? Neem dan contact met ons op. Het mooie aan dit vrijwilligerswerk is het sociale contact met de deelnemers en de flexibiliteit in jouw uren als vrijwilliger. Je zit niet vast aan dag(deel) in de week en bepaalt zelf of je een ritje wel of niet kunt rijden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Servanda op telefoonnummer (0184) 612 771 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ben jij de persoon die wij zoeken? Neem dan snel contact op met Maarten.
#vacaturevrijdag#vrijwilligersvacaturevrijdag#plannersgezocht#ANWBAutoMaatje#servandasociaalwerk#hardinxveldgiessendam#vrijwilligerswerk#deducdalf#welkom
 
Planners ANWB AutoMaatje 1

Automaatje werving vrijwilligers

ANWB AutoMaatje, meer dan een vrijwillige chauffeur

Ook in Hardinxveld – Giessendam zijn er veel mensen aan huis gebonden doordat vervoer lastig is. Er is weinig echt geschikt vervoersaanbod voor minder mobiele ouderen of anderen met een beperking.  Mede hierdoor komen velen van hen nauwelijks nog uit hun huis en kunnen zij in een isolement raken. 

ANWB AutoMaatje biedt mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Als vrijwilliger vervoer je met je eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, naar de kaartclub of op familiebezoek. Onderweg heb je een praatje en waar nodig bied je de helpende hand, bijvoorbeeld bij het tillen van boodschappen.

De professionals van ANWB en Servanda Sociaal Werk bieden het AutoMaatje platform waarop dit duurzaam mogelijk is. De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Wil je ook ANWB AutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten?

Je ontvangt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je auto dient APK-gekeurd te zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking te hebben. Vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen.

Bel Servanda Sociaal Werk (0184 – 612771) of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden als vrijwilliger.

Kijk op https://www.servanda.nl/diensten/anwb-automaatje voor meer informatie.

Sinds 1 november 2019 is er een nieuwe vervoerservice in Hardinxveld-Giessendam: ANWB AutoMaatje. Vrijwillige chauffeurs rijden tegen een kleine onkostenvergoeding met hun eigen auto minder mobiele dorpsgenoten naar een afspraak of sociale activiteit. De leeftijd van zowel de vrijwilliger als de deelnemer speelt hierbij geen rol.

Omdat steeds meer inwoners gebruik maken van ANWB AutoMaatje zijn wij op zoek naar een Planner m/v. Vind je het leuk om met mensen in contact te zijn? ANWB AutoMaatje is op zoek naar een vrijwilliger die de aangevraagde ritten kan plannen. Je hebt voornamelijk telefonisch contact met zowel de deelnemers als de chauffeurs om hen aan elkaar te verbinden. Door middel van een eenvoudig computersysteem registreer je hun gegevens en plan je de ritten.

Ben je een paar uurtjes in de week (eventueel flexibel) beschikbaar en wil je meehelpen aan het welzijn van je dorpsgenoten? Neem dan contact op met Linda van de Wetering, coördinator ANWB AutoMaatje, 0184-612 771.

Persbericht 23 februari 2022

Pagina 1 van 5

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten