Cultuur is dat wat we met elkaar maken en zijn. Cultuur is óók kunst, maar is meer dan alleen kunst. We beseffen het niet altijd, maar cultuur is ook ons erfgoed, onze gedeelde waarden, onze kerken, onze gewoonten, onze kunst in de openbare ruimte, onze musea en verenigingen. Cultuur geeft vorm aan de samenleving en het algemeen welzijn. Als Servanda stimuleren wij de bewustwording van onze culturele identiteit hier in Hardinxveld, omdat cultuur van ons allemaal is en het zijn weerslag heeft op de ontwikkeling van ons allemaal en met elkaar.

Cultuurmakelaar & cultuurplatform
De cultuurmakelaar van Servanda ondersteunt verenigingen, scholen en zorgorganisaties bij het opzetten en uitvoeren van culturele activiteiten. In 2019 in ook het cultuurplatform Hardinxveld-Giessendam opgericht, waarin diverse cultuurmakers vertegenwoordigd zijn. Het cultuurplatform wil
de cultuur in het dorp stimuleren, promoten en de betrokken cultuurmakers versterken. Bent u een cultuurmaker, bijvoorbeeld een zanger, danser, historicus, erfgoedspecialist, koor of theatergezelschap? U kunt aansluiten bij dit cultuurplatform! Mail daarvoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cultuur en welzijn
In 2020 richten we ons als Servanda nóg meer op de verbinding tussen cultuur en welzijn.
Cultuur, dat maak je samen!

Heeft u een vraag?

Wij zijn op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0184 - 612771. De telefoon wordt doorgeschakeld naar een van onze medewerkers.
Of stuur een e-mail.

We hopen u snel in De Ducdalf te mogen begroeten.


De huidige openingstijden van de buurtkamers van Servanda zijn als volgt:

Maandag, woensdag en donderdag van 10.00-11.30 in de Ducdalf.

Donderdagmiddag van 12.30-15.00 in 't Hart.

Heeft u vragen m.b.t. de Buurtkamer?

Bel 0184 - 612771
Of stuur een mail

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten