Sociale initiatieven

Velen van u zetten zich in voor kleine en grote sociale initiatieven. U neemt het voortouw om samen met andere inwoners, kerkgenootschappen of maatschappelijke organisaties  een mooi initiatief te verwezenlijken. Vaak kunt u dat uitstekend zelf maar soms loopt u tegen uw grenzen aan. Met wat advies en soms organiserend vermogen kunnen we u verder helpen.

Hardinxveld-Giessendam kent vele prachtige initiatieven zoals buurtfeesten of “Serve the Village”. Vele initiatieven kennen een krachtige trekker en draaien zonder problemen. Soms zie je dat de initiatiefnemers erg goed en gemotiveerd zijn in het uitvoeren van hun idee maar minder in de contacten en/ of de organisatie omheen. Dan kunnen we samen kijken naar nuttige verbindingen of een oplossing zoeken. Onze professionals adviseren, denken mee en een enkele keer maken we een draaiboek of fungeren als coördinatiepunt. We nemen het beslist niet over maar kunnen een handje helpen.

"Sport en Cultuur in de buurt"

De sport- en cultuurcoaches ondersteunen verenigingen, scholen en zorgorganisaties bij het opzetten en uitvoeren van beweeg- en culturele activiteiten. Samen werken we aan een gezonde en actieve leefstijl van jong en oud. Wilt u weten wat er in Hardinxveld-Giessendam te doen is kijk dan in de activiteitengids.

 

 

Servanda ondersteuning

Servanda vrijwilligers/werk

Servanda mantelzorger

Servanda activiteiten